Свиленград пази цял век тайната на малебито

В сладкарски цех “Парапина“ в Свиленград външни хора не се допускат. Забранено е и за фоторепортери, тъй като и инсталациите, и технологията, и рецептата на един уникален и срещан само в този регион от Европа десерт са дълбоко пазена тайна.
 
В 5,30 часа сутринта дежурната смяна разбърква сместа от …

Тодор и Жулиена Парапинови бяха жури на коледното кулинарно състезание на професионална гимназия ПГССИ „Христо Ботев“.

Кулинарно състезание организираха в дните преди Коледа от ПГССИ „Христо Ботев“. Вкусната надпревара се провежда за трета поредна година. Близо 80 солени и сладки ястия, баници и пити, приготвени от ученици от училището бяха подредени на голяма маса. Жури от местни кулинарни специалисти опитаха от изкушенията.
Докато Тодор и Жулиена Парапинови, …