Тодор и Жулиена Парапинови бяха жури на коледното кулинарно състезание на професионална гимназия ПГССИ „Христо Ботев“.

Кулинарно състезание организираха в дните преди Коледа от ПГССИ „Христо Ботев“. Вкусната надпревара се провежда за трета поредна година. Близо 80 солени и сладки ястия, баници и пити, приготвени от ученици от училището бяха подредени на голяма маса. Жури от местни кулинарни специалисти опитаха от изкушенията.
Докато Тодор и Жулиена Парапинови, собственици на култоватата фирма „Парапина“ и производители на прочутото свиленградско малеби,г-жа Язанова, собственик на кулинарен магазин „Солей“ и директорът на професионалното училище Христина Малушева, преценяха кои са фаворитите в различните категории, десетки ученици чакаха с вилици в ръка да опустошат вкусните специалитети.

Журито реши да подари коледна покривка на ученици за три от ястията, признавайки обаче, че е било доста затруднено. Приготвените от Даниела Димова елхички, питата на Сияна Димитрова и баклавата на Димитър Рамадан. В категорията „Най-добра презентация“ спечели също Даниела Димова. Питата на Гергана Нейкова също беше отличена като „Най-традиционно ястие“, а за „Най-цветни“ бяха признати мъфините на Теодора Манолова и Теодора Караиванова. Момчетата също се представиха достойно в кулинарната надпревара. Николай Василев получи награда за „Най-добре аранжирано ястие“, „Най-бързо изядени“ бяха палачинките на Християн и Недялко, а тандемът Евгения и Георги се оказа с най-оригиналното ястие. „Най-добре адаптирано чуждо ястие“ се оказа рулото с банани на Аксел Невенова, а „най-атрактивни“ бяха къщичките от бисквити на Кристияна Димова. За „най-коледно“ беше признато ястието на Петя Капсамунова, а всички бяха впечатлени от бисквитената торта на Магдалена Йосифова, която спечели грамота за „Най-вкусно ястие“.

Post a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.